Höst konsert

I Tisdags hade vi en höstkonsert med alla de fyra körerna från skolan. Mixed coir, concert choir, select women and jazz ensemble. Jag är med i woman ensamble och jazz ensamble och vi sjöng 4 sånger i båda körerna. Jag tycker verkligen om min musiklärare och låtarna vi sjöng. Women ensemblen är mer vad jag är van med från att varit engagerad i kör i Sverige. I Jazz ensamblen använder vi oss av mikrofon och det är en helt annan sångteknik då vi hela tiden måste tänka på att sjunga väldigt lätt med mycket luft. En annan skillnad är att här är det uppskattat att applådera efter ett solo mitt i en låt något som mina musiklärare i Sverige skulle bli väldigt irriterade över. Jag hade ett solo i Jazz ensamblen då vi sjöng en accapella version av "Wide awake". Efter mitt solo hördes jubel och apploder från de andra körerna. Konserten gick bra i i helhet. Vi ifrån Jazz ensamlen kunde nog gjort bättre ifrån oss. Det lät ganska falskt men det var en rolig upplevelse att sjunga i en ensamble med mikrofon.
woman ensemble
Jazz ensemble

Shopping i Madison

Den här söndagen startade med att jag sjöng national anthem med jazz ensamblen på skolans dedication ceremony för att hylla den nya skolbyggnaden som har renoverats för det här året. Även skolans band spelade, men det mesta gick ut på att de pratade och tackade en hel del människor. Sen åkte jag, Kenna, Catalina och Jens till Madison för att SHOPPA. Vi åkte till en galleria i Madison. Jens spenderade mesta delen av tiden för sig själv medan vi tjejer köpte klänningar, skor..mm. Men sedan samlades vi för att ta kort i photo booth. Jag kan säga att det var ganska trångt i det lilla båset med 4 personer och det syntes i fotona. haha! Sedan åkte vi till state street för att äta middag innan vi åkte hem.

Fredag

Igår var det fredag och ett homegame i football.Efter skolan åkte jag, Kenna och Catalina till Tan a Latte. Jag och Kenna köpte en chai te som vanligt och Catalina hennes caffe.Vi åkte till vårt hus och målade våra naglar. Det märks att det är höst här så jag hade varma kläder den här gången som jag inte hade förra fredagens game. Efter the game åkte vi hem och Catalina följde med. Vi såg nightmares on Elmstreet och 5 min på en annan film innan vi somnade i soffan alla tre.

homecoming week!

Mina inlägg börjar bli mer och mer utspridda men det betyder inte att det inte händer saker här. Den här veckan har det varit homecoming week som avslutades med football game och homecoming dance. Hela veckan har det varit olika teman för varje dag och då sätter man på sig kläder relaterat till temat. Temat för hela homecoming var video game. Måndag: olika färger för varje årskurs Tisdag: sport Onsdag:Nörd Torsdag: video game figur Fredag: eagles wear I fredags var det även pep rally då hela skolan samlades i gymnastiksalen och tävlade olika tävlingar som en samlad grupp elever hade organiserat. Jag behövde inte vara med i klasserna den dagen eftersom jag fick vara med och dekorera idrottshallen och förbereda inför pep rallyt som var på eftermiddagen. Pep rallyt började med att skolans band spelade och sen sjöng vocal jazz ensamblen som jag är med i nationalsången. The Cheerleaders hade övat in en dans. Efter skolan var det tennis träning som vanligt, och sen var det homecoming football game. Jeffferson vann!
Igår var det homecoming dans, men innan det spelade jag match i tennis. Jag vann 1 plats bland alla andra 4 single spelare. När jag kom hem var det dags att förbereda mig för homecoming dansen. Inna dansen åkte jagoch kenna till en tjej från skolan och hennes pojkvän och åkte till steak house för att äta middag.
jag och tennistränarna
Eftersom det var video game tema var kafeterian dekorerad med färgade pilar på väggen och det såg häftigt ut när de lyste i mörkret. Hela kvällen från 7-11 spelades hög musik och alla dansade. Men jag hade inte väntat mig att Dancing queen av Abba skulle spelas. Haha!

RSS 2.0