audition

I morse fick jag höra att jag inte kunde ta vocal jazz ensemble eftersom uttagningen var förra året. Så jag fick åka in och försöka ändra mitt schema igen. I vocal jazz sjunger man i små grupper med mikrofån och women ensamblen är en tjej kör.Vi satte oss med han som gör schemat och sa att jag behövde ändra mitt schema, men han gick och pratade med musikläraren och hon kom in och sa att jag kunde få göra en audition. Jag fick göra den på en gång i musiksalen. Efter min audition sa hon sa att jag absolut kunde få en plats i både women ensamble och vocal jazz! Jag blev väldigt glad över det!  Jag ser verkligen fram emot att sjunga när skolan börjar! 
 
På eftermiddagen åkte vi och spelade match i tennis. Jag spelade dubbel den här gången och vi förlorade med 6-8. Det var bara en person från vår skola som vann över den andra skolan så det var ett bra lag.  
 
Imorgon eller idag i svensk tid kan jag gå in på facebook och svara på mejl eftersom det är sista dagen i den här månaden. 
 
 
 

Senior pictures and baking

Idag efter tennisträningen så träffade vi kennas vän Becky. Hon tycker om att fotografera så hon fotade våra seniors pictures. Först hade vi på oss tennisuniformerna/ klänning vid tennisplanen. Sedan åkte vi till en äldre tågstation och tog lite kort vid rälsen och vid parken och bron brevid. 
 
Efter det följde jag med kenna till hennes job på Pinecone där hon jobbar som servitris och i bageriet eller vad man ska kalla det. Den här dagen jobbade hon i bageriet så jag kunde vara där och hjälpa till. Inte för att jag var mycket till hjälp men jag fick dekorera kakor forma dem på plåtarna. 
 
 
 
 
Imorgon ska jag spela match igen och den här gången räknas matchen mer än förut eftersom vi spelar inom våran conference. Imorgon ska det bli 100 farenheit alltså 38 grader, så jag hoppas at jag inte typ dör av värmeslag imorgon under matchen. 
 
 
 

single match i tennis!

Heeej! Idag har jag spelat min första single match i tennis. Det gick inte så bra i början och min motspelare ledde med 5-2, men sen så gick det bättre och jag vann med 8-6. Yeeey! På kvällen åt en del av tennis teamet på Pinecone. It was fun we ate deep fried pickles "kenna" 
Kenna och jag har precis sett på Pretty little liars.Det var faktiskt ganska läskigt ;) Nu är jag trött och vi ska upp om mindre än 6 timmar för tennisträning. 
 
 
 
 

utomhus bio

Igår kväll åkte kenna och jag till en outdoor theater i Jefferson. Jag har alltid velat gå till en sådan sedan jag såg filmen Grease. Den här kvällen visades två filmer " the campaign" och "magic Mike". Vi öppnade bakluckan och fällde ner sätena där bak så attt det blev som en säng. Det var häftigt när det blev mörkt och det syntes sjärnor och sjärnfall runt filmduken. 
 
 
 
 
 
 
 

Paul Ryan

Igår åkte vi till ett event på en skola i Janesville där Paul Ryan( vice president för Mitt Romney) gick på high school. Vi åkte dit för att se när Paul Ryan skulle komma till skolan. Åsikterna inom politiken är inte det enda som är annorlunda här, inprincip allt kring politiken är annorlunda. När vi kom in i skolans idrottssal var det redan en hel del människor med plakat där det stod Paul Ryan och Mitt Romney på. Cherleaders och marching band och skolans maskot var även på plats. Gymnastiksalen var dekorerad med plakat och ett filmteam stod beredda med filmkamera. Först av allt kom en präst ut och läste en bön och pratade om hur Gud välsignar Paul Ryan. Sedan vände sig alla mot en stor Amerikansk flagga på ena väggen och läste pledge of allegiance och sedan sjöng alla nationalsången. Innan Paul Ryan kom så kom familjen till Paul Ryan vinkandes in på den såkallade scenen och Pauls bror pratade en stund. Tillslut kom Paul Ryan in och alla ljublade. Han hann inte prata så länge innan två damer ställde sig upp och började demonstrera, men då började resten av publiken att höja sina plakat och ropa USA i kör. En av de demonstrernde slog till hann slå till en annan vinna i närheten innan security förde iväg dem. När Paul Ryan pratade skämtade hann en del och hyllade Janesville för at inte bara vara en plats på kartan. Han pratade mycket om att det ska tjäna att vara en småföretagare och att man själv ska få belöningen för hårt arbete. 
 
 
 
Härifrån kom Paul Ryan ut och på väggen hänger den Amerikanska flaggan
 
Vad passar inte bättre än Mit Romney Paul Ryan cheeseheads
Paul Ryan kliver in 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedag!

Efter att ha skypat igår med min familj på min födelsedag åkte jag till paige bomb fire party. Där träffade jag bland annat de andra två utbytesstudenterna som ska gå på Jefferson high school. Det är en kille från tyskland och en tjej från chile. De verkar ha tagit ungefär samma klasser som jag så det ska nog gå bra ändå. Oväntat nog kom även brownies med ljus i för min födelsedag.  
 
Jag och Paige
 
Idag kom släkten till schacht familjen och åt lucnh för att fira min födelsedag. 
 
 
Temat på presenterna var helt klart tröjor med nt som representerar wisconsin
 
 
 
 
Vad passar inte bättre in på wisconsin temat än cheese head. 
 
 
Ingen önskning för mig blev det eftersom det var självtändande ljus som inte går att blåsa ut. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

madison

Igår åkte vi till till madison som är så kallade huvudstaden i wisconsin. Madison ligger 45 min från Jefferson. Först var vi och tittade på the college of madison. När vi gick in i huvudentren kändes det det mer som att gå in på ett fint hotell än ett college med de skinande golvet och den harmoniska musiken som spelades på låg volym.  Inte allt för lång från huvudbyggnaden finns alla olika programs byggnad som tillhör colleget. Det finns art college of madison och sciense college of madison tex. En elev på colleget visade oss runt bland de olika byggnanderna så när vi gick fick vi även se en del av madison. Det var väldigt lugnt och inte så mycket folk rnt skolorna eftersom det mest är elever som är i den delen av madison med alla skolor och lägenheter för eleverna. När guiden visade oss runt var det nästan som att gå med en resebyrå när han pratade om alla fritidsaktiviteter man kan göra i madison. Det märks att de gör allt för att få elever att välja deras college. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
utsikt över sjön och en park från vägen 
 
 
Efter att vi var på university of madison åkte vi till the state capital building of wisconsin och fick en guidad tur där. 
 
 
 
 
Personer som demonstrerar mot senaten walker i the state caital building
 
 
grävling är wisconsins state djur och den här var utanför the office of the governor med en gld nos som man ska stryka för att få tur
 
Efter att ha fotat här inne var vi nära på att tappa bort vår grupp
 
 
 Efter turen gick vi upp högst upp på byggnaden och tittade på utsikten över madison
 
 
 

17

Idag är det min födelsedag så idag till lunch åkte vi till Red robins som är ett matställe med jättegoda burgare och annan mat. Det finns burgare med avokado, ägg och allt möjligt annat. Jag beställde maccaroni and cheese med revbensspjäll. När vi var färdiga kom personalen in med en glass och ballonger till mig och sjöng happy birthday. Efter det åkte vi hem och kopplade upp oss till skype så att familjen hemma i sverige fick hälsa på min familj här. Det var tydligen kräftkalas hemma i sverige för de hade på sig kräfthattar och mina kusiner, min pappas syskon och min farmor var där. det var trevligt att se allihopa igen trots att det bara gått drygt 2 veckor sedan jag såg dem sedan. Men ännu har jag inte fått någon hemlängtan. 
 
 

baking

I kväll efter att ha åkt och och och shoppat i 4 timmar bakade vi cupcakes och lemonbars. Cupcakesen ska jag dela ut efter tennisträningen på min födelsedag på lördag. I matbutiken finns det en hel vägg med massor av kakboxar med olika smaker. Det är typ massa torra ingridienser iopblandat så att man inprincip bara behöver tillsätta ägg, vatten och olja för att ha en färdig cupcakesmet. Vi köpte den som heter funfetti som är en ljus smet med massa färgade bitar i. Frostingen går också att köpa färdig i olika smaker.Det finns äve en hel del dekorationsredskap och strössel som man ka köpa.  
 
hylla med olka smaker av kaksmet
 
Den här hade inte ens kenna sett förut. Til den här ska man bara tillsätta vatten för att få en färdig brownie smet.
 
 
 
 
 
 
 

schemat

Idag åkte vi till skolan för att planera mitt schema. Eftersom de andra redan har har stt schema färdigt så var det en del klasser som var fyllda och en del som bara fanns en viss timme så det blev lite pusslande och en del klasser som jag ville ta fick jag ta bort. Jag ville ta speech, men då var jag tvungen att ta bort select women ensamble och den ville jag hellre ha kvar. Vi satt inne och försökte få ihop ett fungerande schema i en timma! Det som är tråkigt är att jag kanske inte får vara med i jazz ensamblen eftersom audition var förra året, men jag kommer få göra en audition till womens ensamble och jag hoppas att jag får göra en till jazz ensamblen också. Sen får jag bara hoppas att jag kommer in. Jag vill inte ta några fler svåra engelska kurser iallafall. Det blev mycket engelska kurser eftersom de passade in i mitt schema, såm jag hoppas att det inte blir för svårt. Jag ska även gå med i softball och dans men det är inte förrän efter skolan. Tennis och softball är ändå kopplat till skolan och om man får sämre än c i betyg så blir man utkastad från sporten. 
 
First semester
  1. creative writing
  2. us history
  3. writing for college
  4. study hall
  5. intro to psychology
  6. myth/sci/fiction/ fantasy 
  7. vocal jazz ensamble
  8. select somens ensamble
second semester
  1. intro to theatre
  2. us history
  3. social problems
  4. civics
  5. individual sports
  6. study hall
  7. vocal jazz ensamble
  8. select womens ensamble
Om jag hade stannat kvar i sverige hade jag gått en dag i skolan redan. Jag hoppas att ni får ett bra skolår ni där hemma i sverige. 
 

21 agusti

På morgonen tog vi foton med våra tennisuniformer till yearbook. Trodde först att det bara skulle vara nåt gruppfoto, men det var även ett varsitt foto. Jag tycker verkligen inte om att fotas men hoppas det blev okej. Sen spelade jag match i tennis igen och den här gången spelade vi på jeffersons egna tennisbanor, men vi mötte bara en skola så jag spelade bara en match. Jag vann med samma partner som förra gången. Jag nämnde förut till min tränare att jag ville pröva på att spela singel men när han frågade imorse blev jag lite nervös och spelade dubbel istället. Han sa att jag kan spela singel nästa gång, men jag är ändå lite besviken på mig själv. Hur farligt kan det vara liksom. 
 
Efter matchen åkte jag kenna och mom till pizza hut. Jag har börjat vänja mig vid de tjocka pizzorna nu och de har tillochmed nämnt att jag äter fortare. Det är ju inte kul att sitta ensam kvar och äta när de andra är färdiga och de säger själva att de äter väldigt fort här i Amerika. Många har nämnt hemma i sverige att jag äter långsamt, men vänta bara ;) 
 
På kvällen åkte vi och tittade på Kennas kompis och resten av voleyboll teamet från Jefferson när de spelade match. Gympasalen i den skolan var gigantisk och har en såndär stor tavla på en väggen som visar hur poängen ligger till. På väggen hängde också flaggor ( en för varje skola med deras symbol). Jefferson fanns inte med där eftersom de inte tillhör samma conference( lite svårt att förklara men det handlar om hur många elever man har bla). Men Jefferson har iaf eagle som symbol. Det finns en skola som har viking som symbol och såg även cheesemakers och beaver. När vi kom hem såg vi på filmen Burlesque. 
 
 

Lets go to the beach!

Efter tennisen idag åkte jag, Kenna och hennes kompis Becky till stranden som ligger 15 min bort. Förra gången Kenna och jag åkte dit började det regna så fort vi kom dit men nu var det väldigt varmt ute. Vattnet var också väldigt varmt, men tydligen brukar det vara mycket varmare på sommaren . Vi hade med oss en frisbie och mackor och det slutade med att vi fångade fiskar i små plastpåsar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tennis glass och promenad

Den här eftermiddagen efter flee market hämtade en tjej från tennisen "Paige" upp mig för att spela tennis. Hon är en av de bästa i varsiaty team så hon gav mig en hel del tips hur jag skulle serva hårdare och göra bättre slag. Hon  var en väldigt schyst tjej som är samma ålder som mig och fyller 17 om en månad. Men hon ska gå som Junior. Jag kommer antagligen vara en av de yngsta som går som senior eftersom de flesta är 17 och ska fylla 18. Efter vi spelat tennis åkte vi och köpte glass och sen visade hon mig sitt hus och hennes två söta hundar. 
 
På kvällen följde jag med mom and dad på en promenad i området. Det finns väldigt fina hus här som är fina att gå runt att titta på. Det är väldigt amerikanskt område och ser ut som en vanlig suburban i Usa med de breda vägarna och postlådorna med den röda flaggan på sidan. 

Flea market

Nu har jag varit på en flee market i Jefferson med mom and dad. Det fanns allt från hundvalpar till frimärken från 2:a värdskriget. Det fanns även en hel del gevär som säljs. Det mesta är ändå en hel del skräp som folk vill bli av med. En del saker ser ut som gamla svenska saker som man skulle kunna hitta på en loppmarknad i sverige och det beror på att det var europerna som kom invandrande här för länge sedan. Något man inte hittar lika ofta på en loppis i sverige är alla dessa basebollar och kort på basebollspelare som folk sälger ganska dyrt.
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en helt "vanlig" dag

Idag har jag tittat på när Kenna och resten av varsity team spelade match igen. Jag tog med mig min bok, men hann inte läsa så mycket. Satt est och pratade eller tittade på när de spelade. Det var en AFS tjej från Slovakien där som spelade bland de bästa spelarna och det var som Kennasa att titta på OS på den ena sidan av nätet. Om jag skulle spelat mot henne skulle jag inte hunnit röra på en tå innan nån boll hade flugit förbi mig. Fanns även en utbytesstudent från Spanien som också var en väldigt duktig spelare. Bara jag som inte kommer som en profsspelare! ;) Jag spelar min nästa match på tisdag och ser faktiskt fram imot det. Efter att ha tittat på tennis två dagar i sträck och fick jag en sådan lust att spela igen. Jag vill också vara duktig på tennis så nu ska jag verkligen försöka att bli bättre!
 
Mellan Kennas match satt vi på filtar  gräset och åt kex. Det var väldigt roligt när Kenna och Dad kallade några vete kex för skiten istället för wheaten. De sa att det lät roligare och roligare blev det när jag sa: " yeah, it means shit in swedish."  
 
Vid två tiden åkte vi till Nathan och hans frus hus och var barnvakt åt deras 10 månaders bebis, 3 månaders hundvalp och en iller. Jag har nog aldrig träffat en sådan vild hundvalp, men det är troligen för att det är någon sorts av jakthund som den var helt galen och skulle oppa på en hela tiden. Men söt var han. Lilla bebisen kaicy är helt underbart söt och sitter ofta bara och stirrar med sina isblå ögon. Illern var också söt när den kurade ihop sig som en liten boll och var faktiskt väldigt sällskaplig. Det enda var att den var lite läskigt snabb och eftersom den har så korta ben liknar det en orm när den springer. 
 
Till middag beställde vi pizza och hamburgare och jag fick smaka väldigt goda cheese sticks. De har som sagt väldigt mycket ost här i Wisconsin.
 
När Nathan kom hem visade han mig en bok om the constitution of US america som handlar om rättigheter och lagar som finns i USA. Även declaration of independence finnns med i boken. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fisch and chips goes fish fry

Idag har jag varit och tittat på när Kenna har spelat tennismatch från 9 till 3. Det var kul att titta på alla duktiga spelare och trevlogt att sitta och småprata samtidigt. Min tennistränare är väldigt intresserad av sverige och ställer en hel del frågor om sverige. Det är allt ifrån om vi dricker vin i min ålder till om vi straffas i skolan genom att slås på händerna( fast det var mer på skämt). Många tror här att det antingen är ljust hela dagen i sverige eller mörkt hela dagen. Det är i och för sig sant att vi har väldigt mörk på vintern och de tycker det är interresant när jag säger att solen går ner vid 4 tiden i december.Jag berättade om barnbidraget vi får i Sverige för min familj och de tyckte det var konstigt att man först tar pengar från skatterna och sedan ger tillbaka pengar igen. De frågade om det fanns någon gräns på hur många barn man får ha, för annars kan man ju få pengar på att bara ha barn men då sa jag att man inte får så mycket pengar och kunde inte hålla mig för skratt. Det blev en bilfärd med mycket skratt. 
 
På kvällen åt vi fisch and chips som det kallar fisch fry här i Usa. De kom på  att de har såser till mycket av vad de äter. Inte bara fisch fry var täckt i sås utan även salladen som kom med den. 
 
 

En vecka!

 
Nu har jag redan varit här i en vecka! Det känns som att jag har bott här för evigt samtidigt som det känns som att jag precis kom hit. 
 
Idag var regnade det så vi fick ha tennis träningen inne i gymnastiksalen i skolan istället. Salen är så pass stor att det gick bra att öva där inne, men hälfften av tiden tränade vi i gymmet på skolan. Jag tycker m att spela tennis här. Alla är så uppmuntrande och man får ofta höra "bra skott", bra serve" " bra försök" mm. Inte för att man inte sa så när ja spelade tennis hemma i sverige, men jag blev överaskad över hur mycket man ger sådana komplimanger här. När vi spelade match igår gav man ofta komplimanger till motspelarna när de gjorde bra ifrån sig. 
 
Idag har jag snackat politik med mina parents. Det var väldgt interresant att höra hur de tänker och tycker och vad de tycker om den svenska politiken. Jag och "mom" förstod varandra väldigt bra och vi kunde diskutera kring nackdelar och fördelar kring båda politiska system. Hon berättade hur mycket de betalar för college och jag berättade att vi betalar för skola genom skatter istället. Jag ville inte starta någon debatt och försöker se politiken ur deras ögon, och efter att diskuterat ett tag insåg de att vi hade många gemensamma åsikter trots att vi har så stora skillnader på politiken i våra länder och "dad" sa på skoj att jag nu får tillåtelse att bo här för alltid eftersom jag troligen skulle rösta på "rätt" parti (Republikanerna). Eftersom den äldre brodern jobbar för mit romneys vice president Paul Ryan så är de väldigt intresserade av politik och jag kommer troligen få åka med på något politiskt event nån gång. 
 
Jag måste bara berätta om saladen man äter här. Här dränker man all sallad med ost och dressing. Faktiskt riktigt gott ärligt talat. Idag åt vi middag på en resturang där Kenna serverar mat, och jag kom på mig själv att beställa en läsk igen. Måste verkligen sluta med läsken! 
 

Tennismatch!

Hej! Idag är det 6 dagar sedan jag satte mig på planet till USA! Kan inte fatta att jag inte ens har vait här en vecka. Idag har jag spelat min första match ever i tennis plus att jag har fått åka en gul skolbuss också. Bussen gick redan kl 7.15 imorse då vi åkte i kanske en timma till en annan skola med andra tennisspelare som vi skulle spela mot. Eftersom vi är två olika niver( jag är på den enklare) så behövde jag egentligen inte vara nervös alls. Det gick helt okej tillochmed. Jag och en tjej jag spelade dubbel med  "Kelcie" vann 3 av 4 matcher. Mellan matcherna satt vi i gräset och tittade på när andra spelade och åt snacks som vi tagit med. Men det blev en lång dag och vi åkte nte hem  förrän halv 4. 
 
Igår tog kenna med mig till stranden efter tennisträningen. Tråkigt nog började det regna precis när vi kom dit så vi åkte till ett shoppingcenter istället. Det var inte så dumt det heller. Jag köptte inget men jag provade en hel del skor. JAg längtar till att köpa skor och klänning till homecoming! Något lite underligt var att Kenna hittade ett par byxor som det stod 27 på storleken, och hon hade aldrig sett sådanna storlekar eftersom de inte har dem i USA. Sen när vi kollade på skor hittade vi en skokartong där det stod Johanna. Det har även varit typ torka här och typ 38 grader men nu när jag är här så har det varit typ 25 grader. De säger hela tiden hur svalt och skönt det är. När jag säger att sommrarna i sverige oftast inte når upp till mer än 25 grader säger de att jag är lycklig som bor i Sverige. 
 
Lite saker som säger att jag inte är Amerikansk:
  • Jag äter med både kniv och gaffel
  • Jag stoppar inte hela kakor i munnen
  • Jag stänger av vattnet när jag använder schampoo i duschen

 
 
 
 
Jag vid en gul skolbuss. Var gladare än vad som syns på bilden
 
 
 
 
 
 

Livet är bra just nu!

Nu har jag varit här i 3 dagar och engelskan flyter redan på lite bättre. Vi gör en hel del på dagarna så jag har inte riktigt så mycket tid just nu att sitta och blogga, men ett kort inlägg får det bli. 
Idag åkte vi och shoppade på en stor mall och köpte bla tennisracket till mig och riktigt tajta sportshrts som jag kan ha under tenniskjolen jag har fått låna av kenna. Jag köpte även lite basic kläder. Ett par linnen och ett par byxor. Vi åkte även till en mall nära Jefferson som de sa var den billigaste i wisconsin så att många kör långt för att handla där. Jag köpte två kjolar som var på rea för 3 dollar styck från rue 21!
 
Efter det åkte jag till min första tennis practice! Jag var väldigt nervös innan, men det behövde jag inte vara eftersom jag ändå hamnade i den enklare gruppen eftersom jag är ny. Det var kul att spela tennis igen eftersom jag inte gjort det på ett år, men det var fruktansvärt varmt att spela i solen. Nu på kvälen har jag och kenna spelat  en hel del kort och spel på hennes ipod. Jag lärde henne dam och vänd 10 och hon lärde mig att spela poker och några andra spel. 
Nu måste jag gå och lägga mig eftersom jag måste gå tidigt för tennisen imorgon!
 
 

2:a dagen i jefferson

Nu har jag upplevt ännu en dag här i Jefferson. Idag fixade vi lite nödvändiga saker som ett nytt simkort till telefonen och lälkarundersökning så att jag kan få ett intyg på att jag kan få spela tennis på tisdag. Sporterna börjar nämligen tidigare än skolan gör. Kenna har redan börjat spela tennis och vi börjar inte skolan förrän den 3:e eller 4:e september. 
 
Min mom and dad här har kommt fram till regeln att jag endast får mejla mina kompisar och familj den sista dagen varje månad. Om jag vill mejla utöver det måste jag fråga om tillåtelse tillochmed till mins föräldrar. Det kan verka som hårda regler, men de försöker mest att följa AFS:s råd om att jag helst ska ha så lite kontakt med Sverige som det går. Min host mom sa flera gånger att hon inte ville vara elak men att hon inte vill göra AFS besvikna och hjälpa mig att lära mig mer om kuluren här istället för att hålla kvar vid sverige. Det kommer bli oerhört svårt att försöka undvika facebook och inte kunna svara på mejl. Så de som mejlar mig kommer tyvärr inte få ett svar förrän den 31 augusti. 
 
Så en massa kramar till mina vänner och familj hemma i sverige!

Framme i Jefferson!

Jag har inte vant mig vid tidsomställningen riktigt än så nu på morgonen har jag lite tid att skriva lite om igår alltså min första dag här i jefferson. 
 
Först och främst måste jag bara säga att jag inte kunde fått en bättre familj. De är verkligen trevliga och välkomnande allihopa och de får en att känna sig som en del av familjen. När jag kom fram på kvällen till huset i förrgår så körde kenna runt mig och visade staden  som inte är så stor men har ändå allt från bowling och simmhall till klädbutiker. JAg hade skrivit att jag gillade mexikansk mat så första kvällen tog de mig till en mekikansk resturang. Mexikanska maten här är väldigt amerikaniserad och när jag beställde enchiladas så fick jag en stor hög med ost på sidan om. Jefferson r tydligen en mjölkprodukt stad och i matbuiken har de en stor hylla med massor av olika ostsorter och en annan med olika smörsorter. 
 
I går tog de mig till en state fair som låg ca en timma ifrån Jefferson. Det var som att komma till disneyland fast inte bara med karuseller. På state fair här tar en del även mmed sig grisar, kor, hundar, kaniner...mm för att få dem bedömda och så kan man vinna tjocka sidenband som man har runt halsen. För att kunna tävla med sina  djur på state fair måste det gått bra för djuret i de mindre tävlingarna som finns i hela wisconsin. Det finns exempelvis en i Jefferson. Så de här djuren var helt enorma eller ahde speciella utsenden. Jag har aldrig sett sådanna stora grisar i mitt liv förrut eller kanines som kanskse var 5  gånger så stor sm min katt! Vi fick även se ett gris race då grisar spran på en bana och ville hinna först fram till kakburken. Jga har aldrig sett något liknande. Sedan var det såklart all mat som fanns överallt. Det fanns en hel del skumma saker. Som bacon doppad i choklad, piccles stoppade i glassstrut och massvis av friterat. Jag fick smaka på friterade oreos, och friterad ostrulle. Något jag inte smakade men som de berättade om var friterade smörbollar. Som tur är tyckte min familj att det är gott. Jag fick testa en hel del snacks på på state fairen men de märkte att jag inte var van vid att äta lika mycket och ofta som dem. Jag har egentligen inget imot att äta mycket, men maten är oerhört mäktig med mycket smör och helst friterat så jag mådde ärligt talat lite smått illa igår eftersom jag inte ville säga nej till att smaka på de olika sakerna. Men det var helt klart en upplevelse och jag är glad att de tog med mig dit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
massor av kramar! 
 
 
 
 
 
 

Ankomsten

Nu sitter jag vid mitt skrivbord i mitt rum i USA. Det här är andra kvällen hos familjen schacht, men jag har redan hunnit se en hel som jag får skriva om sen. Först ska jag nog berätta lite om resan hit. VI som skulle landa i chicago behövde inte byta  plan så vi flög direkt till chicago viilket var väldigt skönt. När vi väl var framme i USA var det dags att ta fram massor av papper som vi behövde för att ta oss igenom tullen. Utöver det delade de även ut blanketter i kön som vi var tvungna att fylla i som var typ passnummret och flygnummer och sånt. Det var väldigt kaosartat när jag skulle försöka fylla i blanketten, öppna passet och kolla passnummer, flytta på väskorna och gå fram i kön.När vi hade hämtat våra bagage så möttes vi av afs volontärer som tog oss till en busssom gick vidare till ett hotell där vi fick lunch( Hamburgare såklart!) Där fanns även afsare från andra länder och vi satt automatiskt separerade med ett land vid varje bord( Ungefär !0 pers från varje land). Vi satt där rätt så l'änge och vi hann till och med äta middag. Sedan börjad  volontärerna ropa ut vilken buss som kommit så ungefär att två i taget från vårt sverige bord och de andra länderna åka iväg med sina bussar till deras arrival camp. Jag och en annan svensk tjej Cecilia fick vänta till allra sist med att ta bussen till vårt arrival camp i columbus. Eftersom det är 7 timmars tidsskillnad så var klockan 3 på natten för mig när vi åkte iväg med bussen 8 på kvällen. Jag och cecilia orkade bara prata i circa en timma innan vi somnade båda två. D hade jag varit vaken i 22 timmar eftersom jag inte kunde sova på planet så det var en välförtjänd sovstund. 
 
När vi vaknade upp upp på columbus åkte vi till columbus high schol där vi mötte några afs  volontärer som lekte lekar med oss och pratade om regler för USA och vad man ska tänka på när man är här.På eftermiddagen vid 4 anlände familjerna till aulan och vi gick in i ett led och alla presenterade sig inför alla familjer. Min familj hade med sig en stor skylt där det stod " Johanna Welcome to our family"på och med massa balonger fastsatt på den. När alla fhade presenterat sig fick man gå fram och hälsa på sina familjer. Det var en aning nervöst, men det gick bra eftersom de sprang fram och kramade mig på en gång. Sedan åkte vi mot Jefferson!
 
Det finns tre olika gruoper som åkte till columbus som arrival camp fast olika dagar. Våra grupper ska tillsammans skriva AFS och vi fick uppenbarligen vara F:et.( Jag är den blonda tjejen som sitter i mitten)
 
Cecilia med de amerikanska skåpen
 
Såhär ser korridorerna ut på columbus high school
 
 
till vänster craig(dad), bakom står graig( den yngre sonen), längst tilll vänster står kenna och bevid mig till höger står georganne( mom). 
 
 
 

Usa, here I come!

 Idag gick jag upp klockan 6, gick in i duchen och nu sitter jag  och äter frukost. Nästan precis samma rutin som en vanlig skoldag. Skillnaden är bara att när jag går ut genom dörren återvänder jag inte på 10 månader! 
Herregud, nu åker jag verkligen och jag är 100 procent taggad!

Sista kvällen!

Det är helt galet! Imorgon går flyget till USA! Nu sitter jag och väntar på att elice och hennes familj ska komma hem till mig och äta middag. Att det är min sista middag i sverige är svårt att tänka sig. 
 
Det här är det jag har med mig:

Packlista USA 

Kläder

·       Linnen

·       T-skirts

·       Övriga tröjor, toppar, blusar

·       2 Tjocka tröjor

.      2 tunnare koftor

·       2 eller 3 par Shorts

·       3 eller 4  par Jeans

·       1 par mjukisbyxor

·       3 st Pyjamas (sommar & vinter)

·       3 Klänningar

·       1 Kjol

·       Underkläder

·       Strumpor för vardag och träning

·       Tunn jacka

·       Höst-jacka

·       Regnjacka

·       Skor (tygskor, converse, flipflop och ballerina) vinterskor inhandlas i USA

·       2 Bikini

·       Träningskläder(shorts, byxor, tröjor, toppar, varmare träningströja eller jacka till hösten, gympaskor))

 

Necessär-saker

·       smink

·       tandborste, tandkräm

·       borste

·       parfym

·       deo

·       allergimediciner!

·       Body lotion

·       Snoddar

·       Smycken

·       Nagellack

·       Ansiktstvätt

 

Viktiga saker

·       Afs-papper!!!!!

·       Pass & biljett

·       Presenter

·       Bilder

·       Telefon

·       Hörlurar

·       Kamera

·       Dator

·       Laddare

·       Adapter

·       Glasögon & solglasögon   

Saker

·       1 Bok (bra att ha på flyget)

·       väska till skolan

 


Snart färdig att åka!

Nu har jag äntligen packat färdigt! Igår hade jag lite panik över packningen, men sedan fick jag reda på att jag får ha med mig två handbagage med 8 kg med SAS som jag åker med utöver de 20 kg i resväskan så nu behöver jag inte plocka ut massor av kläder som jag hade behövt annars. Jag tror att jag är klar med packningen nu helt enkelt. Det jag ska fixa imorgon är att köpa lite svenskt godis som jag tänkte bjuda på där. I övermorgon på torsdag morgon går äntligen planet till USA!!!
 
Idag har jag träffat några vänner på dagen då vi fikade hos  min vän Isse. På kvällen hade vi en liten släktträff med kusiner och farmor på besök och jag blev firad min födelsedag som egentligen inte är förrän 25 agusti. Jag kommer alltså bara hinna vara hos min familj i ungefär 2 veckor innan jag fyller år. Jag undrar vad jag kommer att göra på min födelsedag det här året :) Nu sitter jag med min syster Sara och tittar på andra säsongen av desperate housewifes( har fått henne att inse att det är en bra serie). Kommer verkligen sakna min syster det här året!
 
 
 
 

Packning!

Jag har varit fullständigt usel på att uppdatera min blogg, men jag ger inte upp för det. Något jag ger upp snart är packningen som jag har hållt på med i evigheter som det känns som. När jag tyckte idag att jag hade tagit fram allt så var det ju bara att lägga ner allt i väskan. Men så enkelt blev det inte, för en person som jag som är riktigt dålig på att packa väskor (tar alltid med mig för mycket vart jag än ska). Så nu går inte min resväska att stänga plus att den väger 23 kg alltså 3 kg för mycket. Jag är iallafall glad att att jag inte började dagen innan jag ska åka, så nu har jag lite tid imorgon och hela onsdagen på mig att plocka ut saker och packa om. Men jag ser inte fram emot det! 
 
Känner en aning panik för tillfället!

RSS 2.0